Jeff Butler bidrog till Miamis straffrekord. Foto: TT

Straffkastrekord i NBA-match: ”Hade ingen aning”

Uppdaterad
Publicerad

Trots stort manfall inför matchen, och ytterligare ett efter en utvisning, lyckades Miami vinna över Oklahoma i NBA-basketen.

Dessutom slog man ett 41 år gammalt straffrekord.

– Jag hade ingen aning, säger Jeff Butler som bidrog till rekordet med att laget satte alla 40 straffkasten.

Miami hade bara nio spelare tillgängliga till NBA-matchen mot Oklahoma.

Och blev en man färre när centern Dewayne Dedmon ilsknat till när han byttes ut i slutet av andra perioden. Dedmon slog till en massageapparat så att den flög iväg tio meter och in på planen – och blev utvisad för osportsligt uppträdande.

Resten av matchen, drygt halva återstod, använde Miami sju spelare men lyckades ändå besegra Oklahoma med 112–111.

– Vi är ett gäng tvära personligheter, men det där var oacceptabelt, säger tränaren Erik Spoelstra om Dedmond-händelsen.

I matchen lyckades också Miami sätta rekord i straffkast. Man satte alla 40 straffkasten, ett mer än Utah satte mot Portland 1982. Jimmy Butler låg bakom rekordet genom att sätta 23 av straffkasten, bland annat det matchvinnande med 13 sekunder kvar av matchen.

– Jag hade ingen aning (om rekordet). Jag är mer glad över att vi vann matchen med en poäng, säger Butler.

Curry tillbaka efter skada

Regerande mästarlaget Golden State Warriors fick tillbaka sin superstjärna, trepoängsspecialisten Stephen Curry, som missat elva matcher på grund av en axelskada. Det hjälpte inte mot Phoenix Suns som vann för tredje gången den här säsongen – blev 125-113 den här gången.

– Jag kände mig starkare allt eftersom matchen led och det var skönt att min kropp svarade på ett bra sätt, säger Cury efter hemmaförlusten till San Francisco Chronicle.

Curry, som inte spelat sedan den 14 december, fick med sig 24 poäng.

Golden State sladdar i tabellen efter bara 20 segrar på 41 matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.