Joshua efter chockförlusten mot Ruiz Jr tidigare i år. Foto: Bildbyrån

Joshua vill få tillbaka passionen inför returen mot Ruiz Jr

Uppdaterad
Publicerad

Det var en av boxningshistoriens största skrällar när Andy Ruiz Jr knockade tungviktsmästaren Anthony Joshua i juni.

Nu väntar alla fans på att få se vilken version av Joshua som dyker upp i den kommande returmatchen.

– Jag behöver få tillbaka passionen, säger storstjärnan till Sky Sports.

Det var den 1 juni i år som Joshua förlorade sina tre världsmästarbälten (WBA, IBF och WBO) efter en chockartad förlust mot inhopparen Andy Ruiz Jr i Madison Square Garden, New York. Britten golvades flera gånger innan han knockades i den sjunden ronden och förlorade sin första match i karriären.

Ett returmöte fanns inskrivet i kontraktet ifall Joshua skulle förlora, men det förhandlas fortfarande kring tid och plats för stormatchen.

Något som passar Anthony Joshua eftersom han behöver bygga upp självförtroendet igen.

– Jag behöver vara runt så många boxningsmänniskor som möjligt och bara suga åt mig av deras erfarenhet och kunskap. Men jag känner mig stark och jag ska inte göra om samma misstag igen, säger den 29-årige britten till Sky Sports.

Hoppas på Cardiff

En av platserna som har nämnts för returmötet är Principality Stadium i Cardiff, Wales, där Joshua tidigare har boxats. Men Ruiz Jr vill inte att matchen ska avgöras någonstans i Stobritannien.

– Jag skulle älska om matchen var i Cardiff, men förstår att han vill ha den på neutral mark. Ruiz är mästare nu så hans ord väger tungt. Självklart kommer jag att slåss för att matchen ska äga rum i Storbritannien. Att gå ut inför 80 000 eller 90 000 åskådare i Cardiff är en oslagbar känsla, säger Joshua.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.