Svenske boxaren Badou Jack och legendaren Mike Tyson är polare. Foto: Bildbyrån

Badou Jack: ”Jag hoppas att ingen blir skadad”

Uppdaterad
Publicerad

En av boxningsvärldens största ikoner är tillbaka.

Natten mot söndag gör den nu 54-årige Mike Tyson comeback i ringen mot 51-årige Roy Jones Jr.

– Jag hoppas att ingen av dem blir skadad, det är huvudsaken. De är ju lite äldre nu, säger svenske stjärnan Badou Jack som boxas på samma gala.

Badou Jack flyttade till USA för omkring tio år sedan och har känt Mike Tyson sedan dess. Han ser fram emot legendarens comeback i Staples Center i Los Angeles natten mot söndag.

Det handlar om en uppvisningsmatch över åtta ronder á två minuter. En ”vanlig” match på högsta nivå brukar vara tolv treminutersronder. Däremot är det tillåtet att gå knockout.

– Det är ingen riktig match utan en uppvisning, men Mike Tyson är Mike Tyson. Han och Roy Jones var två av mina favoritboxare när jag var ung och jag känner båda två ganska bra, säger Jack till SVT Sport.

– Tyson följde med mig in till ringen i min första tv-sända match i USA. Han har alltid gillat och respekterat mig och han ger mig lite råd här och där. Både han och Roy är mina polare så jag hoppas att ingen blir skadad.

KLIPP: Se mer av intervjun med Badou Jack här:

Har du någon känsla hur hans tankar går inför comebacken?

– På grund av covid-19 har jag bara hälsat på honom en gång den senaste tiden, men han såg ut att vara i bra form. Han har sett bra ut på de träningsklipp jag sett men han gör också det här för välgörenhet, säger Jack.

Jack tror på VM-fajt till våren

Den svenske stjärnan går själv en match på galan i Los Angeles. Åtta ronder mot obesegrade (13-0) doldisen Blake McKernan från USA.

Ett tydligt steg nedåt i svårighetsgrad för Jack som i sina åtta senaste matcher antingen har försvarat ett VM-bälte eller utmanat om ett.

– Jag är van att möta världsklassboxare. Han är säkert en tuff motståndare, men han är inte på min nivå. Jag gör det här för välgörenhet, säger Jack.

Trots att han hunnit bli 37 år har han inga planer på att sakta ned. I sin senaste match, i december förra året, förlorade han en VM-fajt i lätt tungvikt mot Jean Pascal via kontroversiellt domslut.

Tanken var att ett returmöte skulle ha skett i våras, men pandemin grusade de planerna. Nu är förhoppningen att Jack får chans till revansch i början av nästa år.

– Jag tar en match i taget så först fokuserar jag på denna, men när Pascal är redo kan han få stryk han också. Jag kan möta honom dagen efter om han vill, men det verkar bli i februari eller mars. Februari hade varit perfekt för mig.

KLIPP: ”Han var idrottsvärldens största bad boy”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.