Klara Svensson vill få en chans till att utmana obesegrade norskan Cecilia Braekhus (höger). Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Klara Svensson hoppas på drömfajt mot Braekhus: ”Pushar för det”

Uppdaterad
Publicerad
Klara Svensson, 31, kan bara tänka sig att boxas igen om det blir mot Cecilia Braekhus.
Och hon har fortfarande inte gett upp hoppet om ett returmöte med den norska världsstjärnan.
– Vi pushar så hårt vi bara kan för att det här ska bli av, säger hennes promotor Nisse Sauerland till SVT Sport.

Det var i februari 2017 som Svensson utmanade Cecilia Braekhus om norskans fem världsmästarbälten. Svenskan stod på benen i tio ronder, men lyckades aldrig hota giganten som vann en klar poängseger.

Sedan dess har Svensson bara boxats en gång – i mars förra året när hon slog ut Mari Tatunashvili i fjärde ronden.

Ett år har passerat och skånskan har inte officiellt lagt handskarna på hyllan, men den enda matchen som intresserar henne är ett returmöte med Braekhus, som fortfarande är obesegrad efter 35 matcher och har kvar sina fem VM-titlar.

– Jag stänger inga dörrar än, men det finns inget konkret i dagsläget. Min promotor kan inte göra något mer än att pusha för den här matchen, säger Svensson till SVT Sport.

Är det bara matchen mot Braekhus du kan tänka dig? Ingen annan?

– Nej, inte i dagsläget.

”Klara ligger bäst till”

Promotorn Nisse Sauerland säger att de fortfarande väntar på besked från organisationen WBA som väljer Braekhus nästa motståndare.

– Ett besked kommer förhoppningsvis inom ett par veckor och jag skulle säga att Klara ligger bäst till för att få matchen. Deras senaste möte sålde trots allt ut Oslo Spektrum och hade bra tittarsiffror på tv. Klara har blivit ett mer känt namn i Sverige sedan dess och har en stor supporterskara, säger han till SVT Sport.

– Vi är hoppfulla att matchen blir av och att Klara får en ny titelmatch. Hon förtjänar det. Klara gjorde en bra match mot Cecilia senast, det var en av Braekhus tuffaste matcher.

När skulle ett sådant returmöte kunna bli av?

– Så snart som möjligt. Cecilia blir inte direkt yngre eller bättre med tiden, säger Nisse Sauerland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer