Tungviktaren Otto Wallin efter segern mot Adrian Granat i april förra året. Foto: Bildbyrån

Klart: Wallin får superfajt mot Fury

Uppdaterad
Publicerad

Uppgifterna SVT Sport rapporterade för elva dagar sedan bekräftades i dag. Det blir möte mot superstjärnan Tyson Fury för den svenske boxaren Otto Wallin.

Matchen kommer att hållas till i den relativt nybyggda arenan T-Mobile Arena i Las Vegas den 14 september.

– Alla kan förlora och speciellt i tungvikt. Jag gillar faktumet att jag har allt att vinna och Tyson allt att förlora, säger Otto Wallin enligt BBC.

Nu är det alltså klart att den svenska boxaren Otto Wallin får sin drömmatch mot världsstjärnan Tyson Fury. En match som den före detta världsmästararen Armand Krajnc sa så här om:

– Vinner Wallin blir det succé på Ingo-nivå, sa han till SVT Sport.

Vill följa i ”Ingos” fotspår

Matchen kommer att hållas i Las Vegas den 14 september i T-Mobile Arena. Bygget blev klart så sent som 2016 och tar 20 000 åskådare.

– Otto Wallin är ett exempel på vad som händer när du kombinerar drömmar och hårt arbete, säger Dmitriy Salita, Otto Wallins promotor, till worldboxingnews.net.

– Han växte upp i en liten stad i Sverige (Wallin är från Sundsvall). Han jobbade hårt och drömde stort. Han planerar att följa i landsmannen Ingemar Johanssons fotspår och fick en drömmatch mot den nuvarande mästaren i tungvikt Tyson fury, fortsätter Dmitriy Salita, Otto Wallins promotor.

Både Fury och Wallin är obesegrade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.