Otto Wallin. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Otto Wallin vann i Wales: ”Jag dominerade”

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen på ett år – då vann Otto Wallin på poäng mot polacken Kamil Sokolowski på en stor gala i Wales.

Men en ovanlig detalj överraskade svensken.

– Jag tror inte att jag har varit med om det tidigare, säger boxaren till SVT Sport.

Under ett års tid har tungviktaren från Sundsvall väntat på sin nästa match.

Till slut orkade han inte vänta längre och accepterade ett möte med 35-årige Kamil Sokolowski, trots att polackens matchfacit inte alls matchar svenskens. Senast Wallin mötte en boxare som har fler förluster än segrar var 2014.

– Jag ville bara gå en match. Det har jag inte gjort på ett år så man måste få bort ringrosten, säger Wallin till SVT Sport på telefon från sitt hotellrum i Cardiff, strax efter midnatt lokal tid.

”Konstigt och speciellt”

Sokolowski klarade sig tiden ut, åtta ronder, men föll på poäng med 74-79. Domaren Reece Carter gav alltså Wallin alla ronder utom en.

Notera: Domaren, inte domarna.

Det var nämligen matchdomaren i ringen, snarare än tre poängdomare utanför den, som ansvarade för siffrorna.

– Det är konstigt och speciellt, han har ju rätt mycket annat att hålla koll på. Det är någon gammaldags poängbedömning som man använder här borta när det inte är titelmatcher. Jag fick reda på det nu efteråt när vi kom tillbaka, säger Wallin med ett skratt.

Wallin: ”Jag dominerade”

Oavsett vilket har Wallin nu vunnit 23 av sina 24 proffsmatcher. Den enda förlusten kom mot obesegrade världsmästaren Tyson Fury i Las Vegas 2019.

– Jag dominerade, men det var bara skönt att gå match igen och få in några ronder. Jag kan göra lite bättre i från mig, men med tanke på att det var tolv månader sedan tyckte jag att det gick hyfsat. Sokolowski är kanske ingen stjärna, men en ganska tuff boxare som är bra på att hålla sig kvar i matcherna. Han är helt klart bättre än vad hans record visar.

Vad väntar nu?

– Nu åker jag hem till New York i morgon och fortsätter att träna. Förhoppningsvis kan jag gå en ny match snart, helst om ett par månader. Det kan inte gå ett helt år till innan nästa match, det är absolut inte hållbart.

Någon motståndare du siktar in dig på?

– Jag vill bara gå lite matcher nu, det spelar inte så stor roll faktiskt. Men det blir ett steg upp från den här killen.

ARKIV: Otto Wallin hemma och laddar batterierna (8 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.