AIK emot en begränsning av publiken. Foto: Bildbyrån

AIK emot selektering av publiken: ”Alla eller ingen”

Uppdaterad
Publicerad

I Svensk elitfotbolls medicinska protokoll är ett steg att spela inför en begränsad publik. Men att selektera bland publiken är ingenting som AIK står bakom.
– I AIK fotboll gäller alla eller ingen, säger AIK Fotbolls klubbdirektör Björn Wesström.

För att kunna komma igång med allsvenskt spel har intresseorganisationen Svensk elitfotboll tagit fram ett medicinsk protokoll med olika faser. Den fjärde fasen av protokollet är att spela inför en begränsad publik – men det kommer AIK inte göra. I stället kommer man antingen spela utan publikbegränsningar eller för tomma läktare.

– Att som i protokollets beskrivning selektera bort ståplatsläktaren eller att tvingas värdera vilka som ska få tillträde eller inte till AIK Fotbolls evenemang vid herrlagets och damlagets matcher anser vi vore att minimera värdet av våra medlemmar, vår publik, vår värdering av ståplatsläktaren och skulle därför gå emot våra grundläggande värderingar, säger AIK:s klubbdirektör Björn Wesström till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi förstår allvaret i den samhällssituation som gör att detta protokoll tagits fram för att kunna spela fotboll överhuvudtaget, men det innebär inte att vi gör avkall på principerna att vi alltid vill spela inför vår publik. I AIK Fotboll gäller alla eller ingen, säger han.

KLIPP: Tv-förbud i sportbarer – Tegnell: ”Kan vara en del av lösningen” (20 maj 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tv-förbud i sportbarer – Tegnell: ”Kan vara en del av lösningen” Foto: SVT/Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer