Foto: Bildbyrån

AIK får klara sig utan åtta spelare i guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Med tre matcher kvar att spela har AIK kniven mot strupen i guldstriden.

Men till matchen mot Falkenberg får den regerande mästaren klara sig utan halva laget. Åtta spelare kommer inte till start och dessutom finns det tveksamheter kring några spelare.

– De som inte har kunnat träna kommer jag vara tveksamma till om de kan starta, säger tränare Rikard Norling till lagets hemsida.

Trots ett längre uppehåll för landslagsspel har AIK inte fått alla sina spelare återställda och Nabil Bahoui, Rasmus Lindkvist, Oscar Linnér och Robert Lundström är några av dem som missar matchen mot Falkenberg.

– Vi har haft tio dagars möjlighet och några av dem har inte ens varit ute (på träning) någon enstaka gång. Det kommer inte vara tillräckligt för dem att gå på för att överprestera. Då är det bättre att andra spelar.

Sammanlagt är det åtta spelare som inte finns ens tillgängliga för spel.

Jesper Nyholm (underkropp), Rasmus Lindkvist (sjuk), Chinedu Obasi (underkropp), Nabil Bahoui (underkropp), Robert Lundström (sjuk), Anton Salétros (avstängd, gula kort), Daniel Mushitu (ej uttagen), Oscar Linnér (underkropp).

AIK är tre poäng bakom serieledande Malmö.

Tabelltoppen inför söndagen

1. Malmö, 59 poäng

2. Djurgården 59

3. Hammarby 56

4. AIK 56

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.