AIK:s vd Björn Wesström. Foto: Bildbyrån

AIK:s vd: ”Blöder ekonomiskt något fruktansvärt”

Uppdaterad
Publicerad

Idag följde det Svenska fotbollförbundet upp Folkhälsomyndighetens riktlinjer och gick ut med att inga seniormatcher bör spelas. Att verksamheten skjuts upp blir dyrt för elitklubbarna.
– Så länge vi inte kommer igång med någon verksamhet så blöder vi ekonomiskt något fruktansvärt, säger AIK:s vd Björn Wesström till SVT Sport.

Torsdagens besked innebär för AIK:s del inställda träningsmatcher för både damerna och herrarna.

– Det blir ingen match i helgen varken för herrar eller damer och inte över någon slags överskådlig framtid heller som det verkar. Vi förhåller oss till det som expertisen och förbundet ger riktlinjer om, säger Wesström.

Ekonomiskt är det tufft att matchspelet inte börjar.

– Så länge vi inte kommer igång med någon verksamhet så blöder vi ekonomiskt något fruktansvärt. Vi måste komma igång för att som klubb kunna andas igen. Just nu är prioriteringen att få ordning på samhällssituationen, det är så situationen är.

Hur illa är det?

– Svårt att svara på i och med att det är så korta besked man kan få. Om vi hade ett beslut om när matchspelet skulle börja igen så hade vi haft något att räkna på, men nu har vi inte det. Nu har vi en mängd olika scenarier och därför blir det i grunden ganska ointressant att sitta och spekulera i vilket av dem som är mest troligt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tegnell: ”Det finns ett regelverk som ska följas” Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer