Sveriges lagkapten i fotboll Caroline Seger spelade 2011 under tränaren Paul Riley som nu anklagas för sexuella övergrepp. Foto: Bildbyrån/TT

Caroline Seger: ”Hoppas han förlorar allt han äger och har”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges lagkapten i fotboll Caroline Seger spelade 2011 under tränaren Paul Riley som nu anklagas för sexuella övergrepp.

Hon beskriver uppgifterna som tragiska.

– Jag hoppas att han förlorar allt han äger och har. Det säger jag utan att veta om han verkligen är skyldig, men jag har svårt att se att kvinnor skulle träda fram efter så många år och hitta på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Den amerikanska damfotbollen skakas av uppgifterna om att tränaren Paul Riley anklagas för flera fall av sexuella övergrepp – något han själv nekar till.

Den svenska stjärnan Caroline Seger hade Riley som tränare under ett år i Philadelphia. Hon har tagit del av uppgifterna och kommenterar dem såhär för Aftonbladet efter lördagens ligamatch mot Häcken.

– Jag väljer så klart att tro fullt på tjejerna som har varit med om detta. Det är tragiskt. Jag är inte jättechockad. Det är inte första gången och inte sista gången tyvärr som män med makt utnyttjar det på absolut värsta sätt, säger mittfältaren.

Aftonbladet: Märkte du av något?

– Nej, det är så många år sen också. Jag vet att han var tuff och hård mot oss allihop så jag kan inte när jag tänker tillbaka och har funderat, för man gör ju det, inte minnas någonting där jag kände olust eller obekväm eller någonting i den stilen. Då hoppas jag att jag hade gjort något, säger Caroline Seger.

KLIPP: Efter anklagelserna – ligachefen för NWSL avgår

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.