Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Nannskog och Janne Andersson. Foto: Bildbyrån

Daniel Nannskog tycker att Janne Andersson ska stanna

Uppdaterad
Publicerad

En oavgjord och fyra förluster på de fem senaste landskamperna.

Och degraderat till C-divisionen i Nations League.

Men SVT-experten Daniel Nannskog anser att Janne Andersson ska fortsätta som Sveriges förbundskapten.

– Jag tycker det om spelarna tror på honom. Jag tycker att man ska kolla med spelarna om de har förtroende. Det vill jag att man gör från förbundshåll, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Han brinner för att vara kvar, vilket är såklart oerhört viktigt. Han har haft ett horribelt år med spelare som har varit skadade och spelare som haft lite speltid i sina klubblag. Och spelare som spelar i mindre klubbar ute i Europa, titta på Serbien med Dusan Vlahovic i Juventus och Aleksandar Mitrovic i Fulham. Och Norge med Erling Haaland som är en gigant i Manchester City och Martin Ödegaard som är kapten i Arsenal.

Herrlandslaget i fotboll

”Osäkerhet sprider sig”

Vid 1–1-matchen mot Slovenien, som säkrade svensk degradering till C-divisionen i Nations League, tycker Nannskog att laget spelade för Janne Andersson.

– Det tycker jag inte att de gjorde mot Serbien, men så var det nu. Visst, det finns defensiva problem. Och det tycker jag är viktigast att få ordning på om man tittar framåt. De måste spela ihop ett lag, de fyra i backlinjen är ju hjärtat. Och om det är osäkerhet där så sprider det sig, och resten av laget har präglats av den osäkerheten, säger Daniel Nannskog.

Se målen här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige degraderas i Nations League. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet