Djurgården följer statsepidemiolog Anders Tegnells direktiv. Foto: Bildbyrån

Djurgårdens sportchef: ”Vi får lyssna på Tegnell”

Uppdaterad
Publicerad

Statsepidemiolog Anders Tegnell skärpte under torsdagens presskonferens tonläget mot den svenska fotbollen. Enligt FHM så bör inga matcher spelas på seniornivå. Djurgårdens IF presenterade i dagarna fem träningsmatcher under maj månad, matcher som nu ställs in.

– Om Tegnell säger som han säger så är det bara att lyssna, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till SVT Sport,

Under Folkhälsomydighetens dagliga presskonferens i Solna gav statsepidemiolog Anders Tegnell klara besked kring fotbollsmatcher i landet.

– Det är fortsatt så att man på seniornivå får vänta med matcher till läget är lugnare än idag, sa Tegnell under presskonferensen.

Corona och idrott

Svenska fotbollsförbundet gick strax efter uttalandet ut med att man kommer att uppdatera riktlinjerna kring serie- och tävlingsmatcher.

Djurgårdens sportchef, Bosse Andersson, föregår dock SvFF och väljer redan nu att ställa in planerade träningsmatcher för herrlaget under kommande veckor, däribland ett träningsmatchderby mot Hammarby.

– Om Tegnell säger som han säger så är det bara att lyssna. Vi kommer inte att spela några fotbollsmatcher, säger Bosse Andersson och fortsätter:

– Det går inte att tolka på något annat sätt.

Djurgården IF skulle spela fem träningsmatcher under maj, b.la. mot Norrköping och Hammarby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet