Efter superräddningen – Lindahl nära ny klubb

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahls straffräddning mot Kanada tog inte bara Sverige vidare i fotbolls-VM i Frankrike. Den öppnade också nya dörrar för den just nu klubblösa målvakten.

– Det finns konkret intresse, säger 36-åringen till TT.

För en vecka sedan stod Hedvig Lindahl för en jätteräddning på Janine Beckies straff i VM-åttondelsfinalen mot Kanada (1–0) i Paris.

– Mot de flesta målvakter hade den gått in, sade Beckie till SVT Sport efteråt.

Den kanadensiska forwarden är inte den enda som är imponerad. Lindahl, som efter segern i åttondelen skojade om att hon ville att svensk media skulle hjälpa henne att ringa runt till potentiella klubbar, har upplevt ett ökat intresse efter straffräddningen.

– Jag har alltid haft lite kontakt med klubbar. Men man kan väl säga att det är några som flyttat fram positionerna lite.

Vill inte ta fokus från VM

Även om hon inte gjort klart med någon ny klubb känns anbuden seriösa.

– Det är konkret i alla fall och sker diskussioner. När vi kommer vidare vet jag inte riktigt. Jag vill inte ta fokus från det här (VM), säger Lindahl

Magdalena Eriksson, lagkamrat med Lindahl i Chelsea den gångna säsongen och nu i landslaget, är övertygad om att landslagsmålvakten kommer att hitta en ny klubb till sensommaren.

– Hon är en fortfarande en världsmålvakt. Jag vet inte hur länge hon kommer att kunna var det, men hon har en fysik utan dess like, som gör att hon kan göra den där typen av räddningar, som är helt fantastiska, sade vänsterbacken efter VM-åttondelen mot Kanada.

Sembrant och Jakobsson också klubblösa

Förutom Lindahl så är mittbacken Linda Sembrant och anfallaren Sofia Jakobsson, båda i franska Montpellier den här säsongen, två andra svenska VM-spelare som letar efter ny klubb.

– Jag har inte alls bestämt vart jag är på väg, men jag har kontakt med några klubbar. Men han (agenten Michael Kallbäck) får sköta den biten, han får sköta den delen, säger Sofia Jakobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.