Emil Forsberg (näst längst till vänster) fick sitta på bänken under hela den tyska cupfinalen, som RB Leipzig vann. Foto: Tobias Schwarz/AFP/TT

Emil Forsberg bänkad när RB Leipzig vann tyska cupfinalen mot Eintracht Frankfurt

RB Leipzig är tyska cupmästare för andra året i rad.

Med Emil Forsberg på bänken besegrade de i kväll Eintracht Frankfurt med 2–0.

Stor matchvinnare var Christopher Nkunku som gjorde 1–0 och spelade fram till 2–0.

För ett drygt år sedan vann RB Leipzig för första gången den tyska cupen, då de besegrade Freiburg efter straffar.

Den titeln försvarade de i kväll, då de vann med 2–0 mot den nyblivne landslagsmannen Hugo Larssons kommande klubb, Eintracht Frankfurt.

Nkunku satte 1–0

Båda målen kan de tacka Bundesligas skytteligasegrare Christopher Nkunku – som gjorde 1–1-målet som tog den förra finalen till förlänging – för. Det första gjorde han själv, då han i den 71:a minuten sköt ett skott som tog på en Frankfurt-spelare och gick i mål.

Det andra låg han bakom, då han med en fin passning spelade fram Dominik Szoboszlai som satte 2–0, då bara fem minuter återstod av ordinarie matchtid.

Forsberg kvar på bänken

Därmed kan Leipzig, som slutade trea i Bundesliga, fira sin andra raka cuptitel.

– Alla som vinner något sånt här måste få fira, och det kommer vi att göra, sade mittfältaren Konrad Laimer till ZDF efter matchen.

Emil Forsberg fick tillbringa hela matchen på Leipzigs avbytarbänk.