Jose Mourinhos Manchester United möter Ajax i finalen. Foto: Foto: Bildbyrån.

Europa League-biljetterna säljs dyrt på svarta marknaden

Uppdaterad
Publicerad

Finalen mellan Manchester United och Ajax går på Friends arena. De 17 000 biljetter som Uefa säljer till allmänheten är slutsålda sedan länge, men nu säljs de på svarta marknaden för minst 8000 kronor per biljett.

Uefa använder sig av lottning för att sälja de 17 000 biljetter som allmänheten har att tillgå till Europa League-finalen 24 maj. Då ligger biljettpriserna på mellan 450 och 1 500 svenska kronor.

Just nu är det flera sajter som säljer biljetter, där det lägsta priset är runt 8 000 kronor. En sajt har biljetter på långsidan till salu för 55 000 kronor.

Europa League

Svårt att få biljett

Finallagen Manchester United och Ajax får 10 000 biljetter var att distribuera till sina fans. Uniteds kriterier för biljettköp är att man ska ha säsongskort till ligamatcherna, varit på alla hemmamatcher i cuperna under säsongen samt att man ska ha sökt biljetter till minst en bortamatch i Europaspelet.

Ajax har begränsat köpet till en biljett per person och vänder sig enbart till sina säsongkortsinnehavare.

Finalen spelas på Friends arena onsdag 24 maj, matchstart är 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet