Sepp Blatter anländer till det schweiziska justitiedepartementet i Bern för ett förhör i september förra året. Foto: TT

Förre Fifachefen Blatter försattes i konstgjord koma i en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Den förre Fifa-chefen Sepp Blatter, 84, försattes i konstgjord koma i en vecka i samband med en hjärtoperation för en månad sedan.

– Strax före jul var han tvungen att åka till sjukhus för att få hjärtat opererat, säger hans dotter Corinne Blatter till schweizisk media och tillägger att det förväntades vara en rutinoperation.

– Men sedan blev saker och ting komplicerade och farliga och han försattes i konstgjord koma i en vecka utan att vara kontaktbar, fortsätter dottern.

84-årige Blatter smittades av covid-19 i november utan att få några allvarliga symptom. Då pågick en brottsutredning av Blatters ekonomiska förehavanden som Fifa-chef, ett samarbete mellan Fifa och schweiziska myndigheter. 

”Han har varit utsatt för en stor press”

Corinne Blatter säger att de olika utredningarna av fadern de senaste fem åren tagit hårt på honom.

– Jag är ingen läkare eller specialist men om man tänker på allt som min far gått igenom de senaste fem åren så kan man förstå att han varit utsatt för en stor press.

Blatter återhämtar sig nu och visar små men tydliga framsteg och fick lämna intensiven förra veckan.

Blatter var Fifa-chef från 1998, då han manövrerade ut Lennart Johansson i ordförandevalet, fram till 2015 och har ett skandalomsusat eftermäle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer