Spanska ligan lär inte får ett El Classico innan sommaren. Foto: Bildbyrån

Ingen garanti för spansk fotboll före sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Spanien hälsovårdsminister Salvador Illa vill inte ge några garantier för att fotbollssäsongen kan återstarta före sommaren.

– Det vore oansvarigt, sade han vid en pressträff.

Spanien har drabbats hårt av coronakrisen och har därför haft en av världens hårdaste nedstängningar. Nu är planen att den ska lättas något, men Illa vill ändå inte ge fotbollen några garantier. Hälsovårdsministern förvarnade också La Liga om att deras planer på att coronatesta alla spelare innan de kan gå tillbaka i träning kan bryta mot regeringspolicyn.

– Samtliga tester måste i första hand göras tillgängliga för de regionala myndigheterna, sade han.

Corona och idrott

Spaniens premiärminister Pedro Sanchez offentliggjorde i lördags en lättnad av nedstängningen – som förlängts till den 9 maj – och att befolkningen nu tillåts lämna sina hem för träning och promenader från och med nästa helg.

La Liga pausades den 12 mars och nedstängningen infördes den 14 mars. Coronaviruset har skördat drygt 23 000 dödsoffer i Spanien.

REPORTAGE: Spanien – ett av de hårdast drabbade länderna i coronakrisen (26 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet