Janne Andersson: ”Jag har funderat jättemycket”

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Claesson är tillbaka från korsbandsskada och då är det rejält hård konkurrens på kanterna i Janne Anderssons landslag. Claesson slåss om speltid med Dejan Kulusevski, Emil Forsberg och Sebastian Larsson.

– Jag har funderat jättemycket. Jag funderar dagligen på det här och i alla banor, säger Andersson i SVT Sports ”Blågult från sidlinjen”.

Janne Anderssons dilemma om vilka som ska spela på kanterna i Nations League-matcherna mot Kroatien och Portugal brukar man kalla för ett ”angenämt problem”, men så vill inte förbundskaptenen benämna det.

– Jag brukar inte säga angenäma problem, för det innebär att jag får säga åt någon eller några att de inte får spela trots att de egentligen är tillräckligt bra för att göra det. Men det är en del av mitt jobb och i grunden tycker jag förstås att det är bra. Till exempel att Viktor är tillbaka, säger han.

Herrlandslaget i fotboll

Har du funderat mycket över det här?

– Jag har funderat jättemycket. Jag funderar dagligen på det här och i alla banor. Vi ska spela många matcher tillsammans det kommande året och varje laguttagning är unik. Jag ser nog det inte lika dramatiskt som andra kanske ser det, säger han.

Fotbollskrönikören Therese Strömberg, som ses i SVT Sports Fotbollsstudion på måndagar, tror ändå att Forsbert och Claesson är förbundskaptenens förstaval på kanterna.

– När Viktor Claesson är tillbaka och i form, vilket han verkar vara, så tycker jag att han ska vara lika given som Forsberg. På varsin kant. Sebastian Larsson kan ju också gå in och spela på mitten de gånger de krävs. Dejan Kulusevski kan också spela på olika positioner, så jag tror att de två (Claesson och Forsberg) är ganska givna där ute, säger hon.

Se hela avsnittet av ”Blågult från sidlinjen” i SVT Play här:

UEFA Nations League

Kroatien logo

Kroatien

2 - 1

Sverige logo

Sverige

Maksimir, Zagreb
Publik: 2020
Domare: John Beaton
UEFA Nations League
League A – Grupp 3 - 2020/2021
#LagSVOFGM-IMMP
1
Frankrike logotypFRAFrankrike
651012-5+716
2
Portugal logotypPORPortugal
641112-4+813
3
Kroatien logotypCROKroatien
61059-16-73
4
Sverige logotypSWESverige
61055-13-83

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet