Janne om Alexander Isaks superform: ”Han har utvecklat det mesta”

Publicerad

Nyss gjorde han tävlingsdebut i landslaget under EM-kvalet mot Norge och Rumänien – Alexander Isak. En debut som lovade mycket.
Och den målform som han just nu visar upp – den kan Janne Andersson inte annat än glädjas åt.
– Det är väldigt roligt att det går så bra för honom – han har utvecklat det mesta, säger Janne Andersson till SVT Sport.

Att Alexander Isak blev uttagen i landslaget till den förra samlingen var en liten skräll. Om han blir uttagen till nästa är det det inte.

Nu är han tillräckligt bra menar förbundskapten Janne Andersson. Och hans facit den senaste tiden – tio mål på tio matcher för sitt Willem II talar sitt tydliga spårk.

– Det har ju rullat på för Alexander sedan han kom dit. För varje match har han tagit för sig mer och mer, och gjort ett antal fina mål här på slutet. Det är jätteroligt, säger Janne Andersson till SVT Sport.

”Vuxit som spelare på flera olika sätt”

– Han var med den senaste landslagssamlingen också för att han är tillräckligt bra, inte för att han är ung och lovande. Han håller landslagsnivå nu, fortsätter Andersson.

Finns det en plan för att utnyttja hans potential?

– Ingen plan på det sättet. Vi följer honom som alla andra därute. Det är väldigt roligt att det går så bra för honom, och att han får den speltiden han behöver.

– Det märks också att han varit i en bra träningsmiljö, han har utvecklat det mesta och vuxit som spelare på flera olika sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer