Piteå IF riskerar att åka ur damallsvenskan – men har allt i egna händer Foto: Bildbyrån

Piteå riskerar att åka ur – två år efter guldet: ”En tung säsong”

Uppdaterad
Publicerad

Från SM-guld till bottenstrid på två år.

Piteå är ett av lagen som riskerar nedflyttning när bottenstriden i damallsvenskan ska avgöras.

– Det är mycket som står på spel, säger Julia Karlernäs.

För två år sedan firade Piteå ett SM-guld. I år ligger de nia i tabellen med en match kvar att spela.

– Det har varit en tung säsong. Vi hade en svacka i mitten av säsongen där jag tror vårt självförtroende sjönk, men vi har arbetat oss upp från den. Det kan gå fort i idrott och det är så klart att vi är i ett läge nu som vi önskade att vi inte var i, säger Julia Karlernäs till SVT Sport.

Sista omgången i damallsvenskan spelas på söndag. Piteå, Djurgården och Umeå är de lag som riskerar att åka ut. Umeå ligger på nedflyttningsplats och är en poäng bakom Djurgården – och två poäng bakom Piteå.

– Det är en väldigt skön känsla att veta att går vi ut och vinner matchen då fixar vi det, pressen är på de andra.

Laget ställs mot Örebro borta i den avslutande omgången, trots att de har allt i egna händer kan en seger krävas för att säkra kontraktet.

– Det kommer bli en match med mycket känslor så klart. Det är mycket som står på spel, men jag tycker det ska bli kul. Det är sådana här matcher man vill spela, matcher som verkligen gäller något, säger Karlernäs.

När SVT Sport pratar med Umeås Lisa Dahlkvist tippar hon att de vinner sin match, men att Piteå förlorar mot Örebro och därmed åker ur.

– Det tror inte jag. Det kommer bli tuffa och jämna matcher men jag tror att vi vinner vår match, säger Karlernäs.

KLIPP: Lisa Dahlkvist tippar att Piteå åker ur – men får mothugg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.