• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson menar att familjeläktaren på Tele2 arena kan komma att flyttas. Foto: Bildbyrån

Justitieministern kallar förbundet till möte efter derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Fördömandena har haglat och AIK:s vd/klubbdirektör lämnat sin post efter söndagens kravaller på Tele2 Arena.

Stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK får nu justitieminister Gunnar Strömmer (M) att reagera – och kalla Svenska Fotbollförbundet till ett möte om säkerheten. Det rapporterar Aftonbladet.

Söndagens derby slutade i skandalscener och förlust för AIK. Händelserna får nu justitieministern att agera och kräva förändring.

– Det som hände är utomordentligt allvarligt och skandalöst, säger Gunnar Strömmer till Aftonbladet.

– Jag kommer i dag att ta kontakt med Svenska Fotbollförbundet och begära ett möte för att få en redogörelse över säkerhetssituationen på nationell nivå, kanske inte i första hand på denna händelse men bredare.

Strömmer vill också diskutera klubbarnas ansvar och hur förbundet kan arbeta för att öka säkerheten och undvika liknande scener i framtiden.

Svenska Fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman uppger samtidigt att man tillsätter en haverikommission efter derbyt.

Under måndagen meddelade även Manuel Lindberg att han har valt att avsluta sin anställning som vd/klubbdirektör i AIK.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgården ledde med 1–0 när det utbröt ett storbråk på planen och bangers och bengaler regnade in från läktaren. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.