Lionel Messi stannar. Trots att han var på väg bort. Foto: Bildbyrån

Klart: Messi stannar i Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi, 33, gör en helomvändning och stannar i Barcelona.

Han kommer fullfölja sitt kontrakt som gäller till nästa sommar, det säger han till Goal.com.

– Jag kommer att stanna och min attityd kommer inte att förändras. Min kärlek för Barcelona kommer aldrig ändras, säger Messi.

Lionel Messis förtroende för Barcelona och presidenten Josep Maria Bartomeu har störtdykt. Det har resulterat i att Messi skickat in ett byråfax (dokument) om att han vill lämna klubben, som han tillhört i 20 års tid.

Enligt Messis kontrakt har han rätt att i juni, vid säsongens slut, lämna klubben gratis, och således undvika utköpsklausulen på 7,2 miljarder kronor. Burofaxet skickade Messi in i augusti och hävdade att det är först nu som säsongen är över. Relationen till presidenten Bartomeu har blivit allt mer inflammerad, och blivit så under det senaste året. Konflikten verkar fortfarande inte vara löst.

– Jag har pratat med presidenten och han sa alltid att jag kunde bestämma mig i slutet på säsongen om jag ville lämna eller stanna. I slutändan stod han inte fast vid sitt ord.

– Nu kommer jag att fortsätta i klubben eftersom presidenten sa att det enda sättet att lämna på är att betala utköpsklausulen och det är omöjligt.

Om parterna inte hade kommit överens hade det hela kunnat avgöras i domstolen.

– Jag skulle aldrig dra Barcelona inför rätta eftersom det är klubben jag älskar och som givit mig allt sedan jag kom hit.

Varit i kontakt med Manchester City

– Jag har berättat för presidenten under året att jag vill lämna. Att tiden hade kommit för att söka nya mål. Att skicka in burofaxet (dokumentet) gjorde det offentligt att jag ville lämna.

Lionel Messi ska vid flertalet gånger ha varit i kontakt med Manchester Citys tränare, Pep Guardiola om en övergång.

– Det har varit ett väldigt tufft år för mig. Det har varit väldigt jobbigt på träning, matcher och i omklädningsrummet. Allt blev väldigt jobbigt och det kom en tid där jag funderade över att leta efter nya ambitioner.

För några veckor sedan förlorade Barcelona med 8-2 mot Bayern München i Champions League-kvarten.

– Självklart har det varit svårt för mig. Det (frustrationen) kom inte från Bayern-resultatet. Det kommer från massor av saker.

–Jag har alltid sagt att jag vill avsluta här och jag har alltid sagt att jag vill stanna här. Att jag vill ha ett vinnande projekt och vinna titlar med klubben, för att göra legenden om Barcelona ännu större.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.