Förbundskapten Janne Andersson kallar in en extra grupp med spelare, enligt Expressen. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Landslaget kallar in extra spelare

Uppdaterad
Publicerad

Coronasmittan har slagit hårt mot det svenska landslaget inför EM-premiären. Landslagsledningen har därför, enligt uppgifter som Expressen var första med att rapportera om, gjort en vändning och beslutat att kalla in extraspelare.

Uppgifterna bekräftas också från en källa till SVT Sport. Beskedet kommer bara dagar efter att ordinarie spelarna Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg isolerats från truppen, då de lämnat positiva coronatest.

Exakt vilka namn det rör sig om är inte bekräftat, men enligt uppgift är tanken att extraspelarna som kallas in ska börja träna parallellt med den ordinarie truppen och vara redo att ansluta.

Fotbolls-EM

– Vi säger ingenting om det just nu, säger landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson till Expressen.

Alla ordinarie spelare testade negativt

Svenska fotbollförbundet meddelar att mer information kommer på dagens pressträff med Janne Andersson vid klockan 14.30, som SVT Sport sänder live.

I dag meddelade landslagsledningen också att det under onsdagen genomfördes PCR-test på alla spelare och ledare. Samtliga tester var negativa. Svanberg och Kulusevski testades inte igår och är fortsatt isolerade.

Sveriges premiärmatch i EM spelas om fyra dagar mot Spanien, ett lag som också har drabbats av coronafall i truppen.

Ersättare ”petar” ordinarie spelare

Uefas regler för mästerskapet slår fast att spelare i EM-truppen som ersätts på grund av covid-19, stryks ur truppen utan möjlighet att återansluta längre fram under turneringen.

Det innebär i praktiken att om en inkallad spelare skulle ersätta exempelvis Dejan Kulusevski i truppen, skulle Kulusevski inte ha möjlighet att spela matcher senare i EM – även om han då tillfrisknat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet