Foto: Bildbyrån

Leipzig planerar karantän före omstarten

Uppdaterad
Publicerad

I Tyskland väntar man på att få ett godkännande från regeringen att återuppta lagträningen.

RB Leipzig räknar med att börja träna igen på tisdag och från lördag nästa vecka kommer hela laget sättas i karantän.

– Vi kommer huvudsakligen vistas på träningsanläggningen och eventuellt även sova där, säger lagets försvarare Marcel Halstenberg till tyska MDR.

Planen att Bundesliga ska återupptas den 16 maj är fortfarande aktuell. Det tyska fotbollsförbundet, DFL, har skickat in ett 41 sidor långt förslag om hur man ska kunna återuppta säsongen – på ett säkert sätt – mitt under coronapandemin. Detta ska regeringen ta beslut om på onsdag i nästa vecka.

– Bundesliga är ett företag och andra branscher kan dra igång, säger Leipzigs vd, Oliver Mintzlaff.

Corona och idrott

Den 8 april återupptog lagen i Bundesliga sina träningar, men i anpassade former. I takt med att Tyskland har lättat på vissa restriktionerna kring coronaepidemin i landet väntar nu fotbollsklubbarna på att få återuppta träningen.

20 000 tester ska genomföras

I förslaget från DFL står det att 20 000 tester ska genomföras. RB Leipzig, med svenske Emil Forsberg i laget, har enligt tyska Bild genomfört coronatester på samtliga spelare och ledare på ett laboratorium i Berlin.

– Förhoppningsvis är alla tester negativa och om myndigheterna ger grönt ljus för att återuppta lagträningar är det viktigt att alla lag får samma förutsättningar. Vi hoppas kunna dra igång träningarna på tisdag, säger Oliver Mintzlaff.

Därefter planerar klubben att sätta sig själva i karantän i 7-10 dagar, med start nästa lördag, enligt tyska tidningen Kronen Zeitung.

Forsberg om att dra igång säsongen: ”Kommer att vara en skum känsla” (14 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet