Lisa Dahlkvist tror laget klarar sig och att Piteå åker ur Foto: TT Nyhetsbyrån

Dahlkvist inför avgörandet: ”Blir som en mästerskapsmatch”

Uppdaterad
Publicerad

Umeå hade allt i egna händer – men kryssade mot Djurgården.

Chansen att hålla sig kvar finns fortfarande men de måste förlita sig på andra.

Trots det tuffa utgångsläget tror Lisa Dahlkvist att laget klarar sig.

– Jag har en målbild att vi sitter på nattåget hem och njuter, säger hon.

På söndag 15.00 ska allt avgöras. Sista matchen i damallsvenskan spelas och Umeå måste vinna, samtidigt som lagen ovan tappar poäng, för att inte trilla ur serien.

– Det blir nästan som en mästerskapsmatch, vinner man det här så går man vidare. Nu gäller det att leverera och nu måste alla leverera för att vi ska vinna och ta tre poäng, säger Lisa Dahlkvist till SVT Sport.

”Blev ett antiklimax”

I förra omgången hade Umeå möjligheten att på egen hand avgöra lagets öde. Då mötte de Djurgården, laget som ligger en poäng före i tabellen. Seger i den matchen hade inneburit att Stockholmslaget åkt ner på nedflyttningsplats –  och seger för Djurgården hade inneburit att de säkrade kontraktet. Men matchen slutade 0-0.

– Det blev ett antiklimax, ingen tog tre poäng. När slutsignalen gick så stod jag och Olivia (Schough) bredvid varandra på plan och tittade på varandra och tänkte ”vad händer nu?”, ”vad är det som gäller nu?”, säger Dahlkvist.

”Jag njuter av stunden”

Umeå har en poäng upp till Djurgården, på säker mark, och två poäng upp till Piteå. Laget måste vinna borta mot Eskilstuna, samtidigt som Djurgården tappar poäng mot Uppsala eller Piteå förlorar mot Örebro.

– Det viktigaste är att vi vågar ta chansen att ta tre poäng, för det har hänt mycket hela året. Lag tar poäng av varandra och man kan inte räkna med någonting. Jag njuter av stunden och tycker det ska bli kul, går det vägen blir det ännu roligare.

Hur slutar helgens omgång?

– Vi vinner med 1-0 mot Eskilstuna. Sedan tror jag Djurgården vinner mot Uppsala, stort, och jag tror att Piteå torskar mot Örebro. Jag har målbilden att vi sitter på nattåget hem och njuter att vi fortfarande är kvar i damallsvenskan, säger Dahlkvist.

KLIPP: Lisa Dahlkvist tippar att Piteå åker ur – men får mothugg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.