”Vi ska vinna – inget snack”. Allt annat är en besvikelse, säger Jón Gudni Fjóluson Foto: Bildbyrån.

Norling: ”Vi kan inte bara vrålköra”

Uppdaterad
Publicerad

Både AIK och IFK Norrköping kvalar till Europa League ikväll. ”Gnaget” behöver en seger medan ”Peking” har ett bättre utgångsläge inför returen och klarar sig med kryss för att ta sig vidare till nästa runda.

AIK, som under säsongen haft problem med anfallsspelet, behöver göra mål i kväll.

Det krävs en seger för att ta sig vidare till nästa omgång efter att matchen mot bosniska Zeljeznicar i Sarajevo slutat 0-0.

Europa League

– Vi kan inte bara vrålköra, men å andra sidan så är vi starka på hemmaplan och det tror jag att motståndaren känner till, säger AIK:s tränare Rikard Norling till AIK:s sajt.

”Vi ska vinna”

Även Norrköping spelar returmatch ikväll och ställs i sin tur mot FK Trakai från Litauen. Första mötet i Norrköping vann ”Peking” med 2-1, och laget är segervist inför returen.

– Vi ska vinna – inget snack. Allt annat är en besvikelse, säger Jón Gudni Fjóluson till IFK Norrköpings sajt.

IFK Norrköpings Kalle Holmberg vill inte att laget ska bli försiktiga i matchen.

– Vi går ut med inställningen att vi är att bra lag och att vi ska försöka vinna matchen. Inte bli försiktiga för att vi leder med 2–1 utan spela bra fotboll och framförallt vinna matchen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet