Olsen: ”Det kollektiva försvaret var inte bra sist”

Uppdaterad
Publicerad

Tre insläppta mål blev facit senast mot Norge i EM-kvalet.

Men det ska inte upprepas i kväll.

– Det kollektiva försvaret var inte bra, men vi har kollat på det, säger målvakten Robin Olsen till SVT Sport.

I EM-kvalmatchen mot Norge i slutet av mars hämtade Sverige upp ett 0-2-underläge. När Robin Quaison gjorde 3-2 på övertid trodde nog de flesta att segern var säkrad – men icke.

I matchens absoluta slutskede nickade Norge in 3-3 och fixade en poäng mot Sverige. Målvakten Robin Olsen är kritisk till det svenska försvarsspelet senast mot norrmännen.

Herrlandslaget i fotboll

– Det var inte bra, men vi har kollat på det. Vi visste om Norges styrkor innan matchen men ändå blev det fel, säger Olsen till SVT Sport.

Han betonar vikten av att inte låta Norge pressa i matchinledningen.

– Första 10-15 minuterna sätter de tryck och det vet vi och det kommer att göra i dag också. Men jag har förhoppningar om att vi är förberedda på det.

– Matchen i dag kommer nog likna den förra en del men nu är det en bättre gräsmatta så nu hoppas jag att vi kan rulla bollen mer längs marken.

Sverige ligger tvåa i gruppen, två poäng före Norge på tredje plats.

– Vi har skapat oss ett bra läge men det kan bli ännu bättre. Men det är en hel del tuffa matcher kvar, säger Olsen.

Sverige tar emot Norge klockan 20.45 i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet