Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg tappade 2-0-ledning

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg såg ut att gå mot en säker 2-0-seger borta mot Örebro. Men med åtta minuter kvar reducerade Jake Larsson. Och i den 94:e kvitterade Kevin Wright

– Matchen som helhet förtjänade inte ens en pinne. Vi kom inte alls upp i nivå, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi till C More.

IFK Göteborg hade en stabil tvåmålsledning när åtta minuter återstod av bortamatchen mot Örebro. Men efter att Jake Larsson reducerat för hemmalaget i den 82:e minuten och Kevin Wright gjort 2-2 i den 94:e minuten tappade Göteborg två poäng.

– Matchen som helhet förtjänade inte ens en pinne. Vi kom inte alls upp i nivå. Vi ska kunna sno med oss de tre poängen. Men med matchen som helhet är vi nöjda med en poäng, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi till C More.

Söder tvåmålsskytt

Dessförinnan hade Sargon Abraham och Robin Söder legat bakom tvåmålsledningen. Det första kom i matchminut 41 när Abraham trixade fram bollen till Robin Söder som drog till direkt. Bollen letade sig sedan in i Oscar Janssons högra hörn fram till 1-0 för gästerna.

En knapp kvart in i andra andra halvleken var firma Abraham/Söder framme igen. Abraham fick på nytt bollen i straffområdet och laddade för skott, men fick en felträff. Bollen letade sig sedan fram till Söder som kunde klackskarva in 2-0.

I den 68:e minuten fick Örebro en straff, sedan Martin Broberg blivit nedgjord av Kristopher Da Graca. Broberg tog själv hand om straffen, men drog den över.

Allsvenskan

Örebro SK logo

Örebro SK

2 - 2

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Behrn Arena, Örebro
Publik: 7261
Domare: Bojan Pandzic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.