• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Piteås Nina Jakobsson i närkamp med Eskilstunas Sonia Okobi under säsongen 2019. Foto: Bildbyrån

Piteå får oväntad hjälp – gratis hotellnätter

Uppdaterad
Publicerad

Piteå har varit högljudda och besvikna i debatten kring det damallsvenska spelschemat.

Men med hjälp från oväntat håll ser klubben nu ut att få bo gratis på hotell hela säsongen.

– Vi har fått ett erbjudande från en man som var rätt upprörd över spelordningen, säger ordföranden Rikard Fahlman.

När spelschemat för damallsvenskan presenterades i måndags var Piteå besvikna. Klubben hade nämligen en förhoppning om att kunna pussla ihop bortamatcher och beta av flera lag under en och samma resa. Men norrbottningarna har bara två raka bortamatcher en gång under säsongen.

Klubbens ordförande, Rikard Fahlman, har nu börjat leta lösningar. Bland annat räknar han med att laget ska kunna ta flyget i stället för bussen när de beger sig söderut i sommar.

– Vi måste räkna med att vi kan flyga. I protokollet som Sef (Svensk elitfotboll) gav till Folkhälsomyndigheten stod det att flyg kan komma att bli aktuellt i undantagsfall, och vi ser oss väl som ett sådant, berättar Fahlman.

Oväntad hjälp

Han understryker dock att Piteå ännu inte fått något klartecken från Svenska fotbollförbundet om att få flyga, men klubben räknar med ett besked i närtid.

I efterdyningarna av att spelschemat blev klart har flera privatpersoner hört av sig till norrbottningarna och erbjudit sin hjälp. I går mottog klubben ett riktigt attraktivt sådant.

– Vi har fått ett erbjudande från en man som var rätt upprörd över spelordningen. Jag vet inte vem det är mer än att han äger ett hotell i Eksjö. Han sade att om vi kommer en natt så bjuder han på övernattningen, kommer vi två nätter bjuder han och kommer vi 22 gånger så bjuder han. Det är ju helt fantastiskt när man får sådana där samtal. Det håller en uppe, säger Rikard Fahlman.

Flera lag i närheten

Småländska Eksjö ligger strategiskt bra till för Piteå. Fahlman har börjat kolla över möjligheterna att ha hotellet som bas och utgå därifrån. Från Eksjö når Piteå flera lag, så som Växjö, Vittsjö, Göteborg, Linköping och Kristianstad, på under tre timmars bussfärd.

– Jag kikade på det där i går och det skulle kunna fungera med flyg till Stockholm och sedan buss till Eksjö. Vi hoppas det kan bli så. I och med att vi åker dagen innan så går det två övernattningar på en match.

Den 27-28 juni drar årets säsong av damallsvenskan i gång och under torsdagen kommer klubbarna bestämma exakta avsparkstider.

Klipp: Piteås mardröm – 700 mils resande

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.