Richarlison hattrickskytt mot Tyskland

Brassen Richarlison sänkte Tyskland.

24-åringen blev hattrickskytt när Brasilien vann med 4-2.

För fem år sedan vann Brasilien de olympiska spelen när det hölls i Brasilien. I år är de favoriter att ta hem guldet igen.

I premiären fick de också en smakstart efter en övertygande seger mot Tyskland.

Tokyo 2020

Redan i den sjunde minuten tog Richarlison tillvara på sin egen retur och satte 1-0. 23 minuter senare hade Evertonstjärnan fullbordat sitt hattrick med sitt tredje mål för dagen.

Ett uppgivet Tyskland, som 2016 föll i finalen mot Brasilien på straffar, åkte sedan på en straff i slutminuterna av första halvlek. Florian Müller räddade, vilket gav tyskarna ny energi.

I andra halvlek reducerade Nadiem Amiri innan Eintracht Frankfurts Ragnar Ache gjorde 2-3. Närmare än så kom man dock inte. Paulinho kunde i stället göra 4-2 på tilläggstid.

Därmed toppar Brasilien grupp D på samma poäng som tvåan Elfenbenskusten, som slog Saudiarabien med 2-1.