Cristiano Ronaldo. Foto: Bildbyrån

Ronaldo om anklagelserna – ”Motbjudande”

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo utreds av polis för en misstänkt våldtäkt. Nu uttalar sig stjärnan.
– Jag tycker att det är ett motbjudande påstående om mig, säger han till Record enligt La Gazetta dello Sport.

Det var under hösten som Cristiano Ronaldo anklagades för en våldtäkt som ska ha ägt rum under 2009. Polisen i Las Vegas bekräftade därefter att man öppnat en utredning i fallet igen. Utredningen är fortsatt igång trots att det varit tyst om det den senaste tiden. Stjärnan har fortsatt att hävda sin oskuld. Nu uttalar sig portugisen själv om anklagelserna och menar att sanningen snart kommer att klargöras.

– Jag tycker att det är ett motbjudande påstående om mig, men samtidigt är jag lugn, eftersom att jag har ett fläckfritt samvete. Jag är övertygad om att allt mycket snart kommer att klargöras, säger han till Record enligt La Gazetta dello Sport.

Ronaldo har hela tiden nekat till anklagelserna trots att han erkänt att han betalat kvinnan närmare 3,5 miljon för hennes tystnad.

Enligt dokument som den tyska tidningen Der Spiegel publicerat ska Ronaldo ha erkänt att kvinnan sagt ”nej” och ”sluta”. Men enligt portugisen själv är dokumenten fabricerade.

I samma intervju säger Ronaldo att han överväger en comeback i det portugisiska landslaget under 2019. Han har inte spelat i landslagströjan sedan åttondelsfinalen i VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer