City övertygade i prestigepremiär – nollade Arsenal

Fjolårets Premier League-suverän fick en perfekt start på ligaspelet.

Manchester Citys 2–0 över toppaspiranten Arsenal på bortaplan var ytterst välförtjänt.

Raheem Sterling gav Premier Leagues stora förhandsfavorit öppningen de så gärna ville ha när han placerade in ledningsmålet i 14:e spelminuten på Emirates Stadium i London.

Arsenal hade mycket svårt att forcera Citys samspelta försvar matchen igenom. Under perioder av tillställningen var det klasskillnad på samtliga lagdelar.

Manchesterlagets offensiv glimtade till emellanåt och visade att det ska krävas stordåd från ligakonkurrenterna som vill stjäla titeln i vår.

Portugis spikade slutresultatet

Bernardo Silvas 2–0 i mitten av andra halvlek var läckert. Bara minuten efter att Sergio Aguero missat ett friläge iscensatte City ett snabbt anfall på vänsterkanten. Ett lågt inspel mot straffpunkten nådde 24-årige Silvas vänsterfot vilken skickade in bollen högt i Arsenalmålets högra hörn.

Citys mästarmanager Pep Guardiola fick alltså besegra Arsenals nye manager Unai Emery, som tog över efter Arsene Wengers 22-åriga era som Arsenalmanager. Spanjoren valde överraskande att starta med 19-årige Matteo Guendouzi, nyförvärvet som förra säsongen höll till på bänken i franska andradivisionen.