Mikael Boman (t.h) och Gustav Engvall Foto: TT Nyhetsbyrån

Succéduo bakom IFK Göteborgs seger

IFK Göteborg är klara för den tredje kvalomgången i Europa League. Göteborgs nya anfallsduo blev en stor succé och ordnade 2–0 segern mot Wroclaw i kväll efter en stark andra halvlek.

IFK Göteborg fick klara sig utan Lasse Vibe i den andra kvalomgången i Europa League mot Wroclaw efter att det under dagen blev klart att han lämnar klubben för IFK för Brentford i den engelska andraligan The Championship.

En match utan Vibe visade sig inte bli någon fara på taket – i stället gjorde den nya anfallsduon Gustav Engvall och Mikael Boman succé och fixade IFK Göteborgs seger efter två mål i andra halvlek.

Europa League

– Det är alltid positivt att båda kan hitta rätt, säger Gustav Engvall till SVT Sport.

Matchen började dock travande för båda lagen som utböt chanser. Efter en sömning första halvlek med två avvaktande lag på planen och precis som det första mötet var den första halvleken chansfattig trots att lagen hade en större vilja att göra mål i kvällens drabbning.

Stark andra halvlek

Det krävdes en andra halvlek för att matchen skulle komma i gång på allvar. I andra halvlek vaknade IFK Göteborg till liv och tog kontroll över matchen fullkomligt med ett högre bolltempo, bättre djupledsspel och bättre dueller vilket gjorde att Wroclaw fick kämpa för varje boll.

– Vi visste sen förra matchen att de tappade lite i andra halvlek och där är vi starka. Då gör vi vårt och då vinner vi, säger Engvall.

Tio minuter in i den andra halvleken tog Göteborg ledningen med 1–0. Sebastian Eriksson vann bollen strax utanför straffområdet och spelade bollen till Gustav Engvall som tajmade med en perfekt löpning och placerade bollen mellan benen på Wroclaws målvakt.

– Det är alltid kul att göra mål. I sådana här viktiga matcher är det speciellt, det var viktigt att sätta dit ett mål.

Med det första målet i ryggen kom självförtroendet. Redan fyra minuter senare utökade anfallskollegan Mikael Boman Göteborgs ledning till 2–0 efter att tagit hand om en djupledsboll och med lite tur hittade han nätet.