Graham Potter tog första CL-segern – Chelsea överlägset mot Milan

Graham Potter har tagit sin första CL-seger som huvudtränare för Chelsea. Hemma på Stamford Bridge besegrades italienska ligavinnaren Milan med 3-0.

– Det var en fin vinst för oss. Vi visste att vi behövde spela bra. Inställningen och genomförandet från spelarna var fantastiskt. Det var verkligen en viktig vinst för oss, säger tränaren Graham Potter till BT Sport.

Kryss i Champions League mot Salzburg, seger i Premier League mot Crystal Palace. Det har varit Graham Potters facit sedan han tog över storlaget Chelsea i september.

I kväll var det upp till bevis igen för den tidigare ÖFK-tränaren. Och då slog Chelsea till med en tremålsseger.

1-0 kom på hörna. Thiago Silva gick på nick som målvakten räddade, men nyförvärvet Wesley Fofana där på returen efter en del flipperspel i straffområdet.

Reece James med kvällens fullträff

I andra halvlek, 2-0 för Chelsea som fick Graham Potter att le avslappnat och sträcka armen i luften i en slags glädjegest. Samtidigt firade målskytten Pierre-Emerick Aubameyang med en framåtvolt a la ”Armand Duplantis efter världsrekordet på friidrotts-VM”.

Men kvällens fullträff stod egna produkten Reece James för när han tjongade in 3-0 sex minuter senare i sin 100:e match från start för klubben.

Segern innebär att Chelsea lämnar jumboplatsen i grupp E och är ny tvåa bakom Salzburg efter tre omgångar.