Senast Zlatan spelade i VM var 2006. Foto: Bildbyrån

Zlatan om att få spela VM igen: ”Alla vill vara där”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i svenska landslaget för att vara med och försöka ta Sverige till VM.

Ett mästerskap där Milanstjärnan själv väldigt gärna vill vara med.

–  Det är ”wow” för varje fotbollspelare att få representera ditt land i ett VM, säger Zlatan Ibrahimovic till SVT Sport.

Senast Zlatan Ibrahimovic spelade ett VM var 2006 när Sverige föll i åttondelsfinalen mot hemmanationen Tyskland. Att åter få vara med i ett världsmästerskap är något Ibrahimovic hoppas på.

– Det är ”wow” för varje fotbollsspelare att få representera ditt land i ett VM. Det är den största scenen du kan spela fotboll på. Vem vill inte vara där? Alla vill vara där. Om jag kan få vara med där, framför allt med min situation, alla säger att jag är gammal men jag säger att jag är ung och jag visar det på planen, säger han till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

”Alla spelare här redo”

Sverige kan ta sig till VM redan på torsdag om de vinner mot Georgien samtidigt som Spanien tappar poäng mot Grekland. Zlatan är redo att bidra för att ta Sverige dit.

– Jag är här för att hjälpa, jag är här för att ge tillbaka. Jag ska ta mitt ansvar på och utanför planen.

Hur mycket tror du din rutin betyder i de här två avgörande matcherna?

– Det kan betyda mycket, det kan betyda lite. Det är mycket som står på spel. Jag har varit i de här situationerna innan och jag vet vad man går igenom mentalt och fysiskt. Men alla spelare här redo, det är inte så att de behöver någon barnvakt som ska gå runt och förklara för dem, säger Zlatan.

Sverige möter Georgien borta på torsdag 18.00 och Spanien borta på söndag 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet