Allyson Felix. Foto: Bildbyrån

Stjärnan klar för sitt femte OS

Uppdaterad
Publicerad

Aten, Peking, London, Rio de Janeiro.

Och nu Tokyo.

Sexfaldiga OS-guldmedaljören Allyson Felix har kvalat in till sommarens olympiska spel.

På de amerikanska OS-uttagningarna säkrade i natt, svensk tid, en sprintstjärna sin plats i Tokyo. 35-åriga Allyson Felix blev tvåa på 400 meter på Hayward Field, Eugene.

Detta efter ett upploppsdrama, där hon från bana åtta låg fyra – men lyckades ta sig förbi såväl Kendall Ellis som Wadeline Jonathas. Och sprang över mållinjen på sin säsongsbästa tid 50,02, Quanera Hayes vann på 49,78.

Tokyo 2020

– Det var kämpigt att ta sig hit. Och en sak jag kan är att kämpa, och det ville jag verkligen göra hela vägen, säger Allyson Felix till NBC efter loppet.

Sex OS-guld

Senare i veckan ska Felix även springa i uttagningarna till 200 meter, men på grund av upplägget i Tokyo kan hon endast delta i antingen 400 eller 200 meter.

Felix har tagit sex guld och tre silver vid de fyra tidigare olympiska spelen hon deltagit i. Vid London 2012 tog hon sitt hittills enda individuella guld, 200 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet