Anna Nordqvist på andra varvet i Evian Championship Foto: TT Nyhetsbyrån

Dubbelbogey på sista sänkte Nordqvist

Publicerad

Titelhållaren i Evian Championship Anna Nordqvist hade en riktigt bra runda på gång på andra varvet idag. Svenskan var fyra under par men tappade sista nio och avslutade tyvärr med en dubbelbogey på det 18:e hålet.
– Jag är fruktansvärt besviken, säger hon med sju slag upp till täten inför helgens spel.

Svenskan hade spelat strålande golf fram till 13:e hålet då första bogeyn kom. Men fortsatte efter det att spela stabilt tills det 18:e kom. För första gången på hela dagen missade Anna Nordqvist en fairway, vilket säger en del om hennes starka spel från tee. Nordqvist slog ut sig från ruffen, men gav sig ett halvlurigt nedförsläge och missade greenen med tredjeslaget. En svag chip och två puttar senare fick hon skriva dit sex slag i scorekortet.

Dubbelbogey – och en nattsvart avslutning på dagen.

– Jag är otroligt besviken på scoren. Jag spelade fantastiskt bra i dag och slog väl bara tre dåliga slag, ett på 14:e och två på 18:e. Hade jag bara avslutat med par hade det varit en helt annan historia, säger Nordqvist till TT.

29 spelare att passera

När Anna Nordqvist vann den franska majorn förra året hade hon fem slag upp till täten inför sista rundan. Efter rundorna 71–70 ligger hon nu delad 30:e och det skiljer sju slag till ledningen – men å andra sidan återstår två dagars spel. Samtidigt inser Nordqvist att det är 29 spelare hon behöver passera i helgen för att få lägga händerna på segerbucklan igen.

– Det är otroligt många spelare där och ska man vinna måste man sätta puttar. Det har väl inte riktigt varit stolpe in den här veckan, men överlag tycker jag att jag gör väldigt många bra saker.

Holmquists putter svek

– Jag fick verkligen inte i någon putt över huvud taget, suckade Dani Holmquistefter efter 73 slag på andra rundan.

Holmquist var bästa svenska efter första varvet men fick ingenting att fungera på greenerna andra varvet, precis samma problem som Nordqvist och Pernilla Lindberg hade första dagen.

– Spelet kändes faktiskt nästan bättre i dag från tee till green. Men jag fick inte i några puttar. Jag var lite kort hela tiden och anpassade mig lite dåligt till de blötare förhållandena, säger 30-åringen till TT.

Birdie som avslutning

Inför sista hålet hade Holmqvist inte gjort en enda birdie, men däremot bogeys på hål 4, 15 och 17. På 18:e – banans svåraste hål – kom sedan ironiskt nog dagens enda birdie efter en sänkt långputt.

Bättre sent än aldrig...

– Ja, att göra birdie på sista hålet känns nästan som en och halv birdie. Men med tanke på hur många korta birdielägen jag hade känns det surt att komma in över par i dag, säger hon.

”Extra viktig”

Efter rundorna 69–73 ligger Evian-debutanten Dani Holmqvist på par totalt och delad 36:a, vilket i alla fall betyder att hon med god marginal får spela vidare i helgen. Nog så viktigt för en spelare som i nuläget ligger 86:a på LPGA-touren i år, eftersom det finns stora prischeckar på spel i den penningstinna franska majorn.

-Att spela en major känns lite mer och den här är extra viktig, eftersom man kan säga att det är sista tävlingen på säsongen om man inte kommer in och får spela tävlingarna i Asien (i oktober och november). Jag hoppas på några starter där och har jag en bra helg här kanske det kan bli några fler, säger hon.

Förutom Holmqvist får ytterligare tre svenskor spela vidare i helgen: Anna Nordqvist (–1), Pernilla Lindberg (par) och Caroline Hedwall (+3).

Leder på –8 gör Maria Torres, Puerto Rico, Mi Hyang Lee, Sydkorea, och amerikanskorna Amy Olson och Mo Martin.

Fakta: Ställningen i Evian Championship

Visa

1) Maria Torres, Puerto Rico, Lee Mi-Hyang, Sydkorea, Amy Olson och Mo Martin, båda USA, –8.
5) Carlota Ciganda, Spanien, –7.
6) Sju spelare på –6.

Svenskorna:
30) Anna Nordqvist, –1.
36) Pernilla Lindberg och Dani Holmqvist, par.
61) Caroline Hedwall, +3.

Missade ”cutten”:
103) Madelene Sagström, +8.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer