Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant får inte tävla i USA – på grund av kravet på fullvaccinering Foto: TT/SVT

Linn Grant får inte spela i USA – på grund av vaccinkrav: ”Jag hoppas att de ändrar sig”

Uppdaterad
Publicerad

I helgens LPGA-tourfinal i Florida saknades det svenska stjärnskottet Linn Grant. Detta då hon valt att inte vaccinera sig mot covid-19, vilket är ett krav för inresa till USA. 

– Så länge jag kan utvecklas och föra min golf framåt och känna att jag också mentalt sett är på en bra plats så känns det fine, säger hon till SVT Sport. 

Under drygt ett år som golfproffs har Linn Grant spelat sex tävlingar på den amerikanska LPGA-touren.

Resultaten har varit så bra att hon var kvalificerad för tourfinalen i Florida 17-20 november, med drygt 70 miljoner svenska kronor i totala prispengar. En tävling som Anna Nordqvist slutade trea i.

LPGA-touren

”Hoppas det ändrar sig”

Men Linn Grant kunde inte delta. USA, liksom Kina, har fortfarande krav på att man måste vara fullvaccinerad mot covid-19 för att få komma in i landet – något svenskan inte är.

– Jag är inte vaccinerad. Varför jag inte är det väljer jag att hålla inom familj och inom mitt team. Jag har valt att värdera min hälsa. Sen vad anledningarna är till det är privat, säger Grant till SVT Sport.

– Jag tror folk accepterar det. Eller det är så jag hoppas folk gör, att man respekterar att folk gör personliga val och har anledningar till de valen.

Svenskan hoppas USA snart tar bort vaccinationskraven.

– USA är ju tyvärr ett av två länder i världen som fortfarande håller på sina regler och krav. Just nu står jag och bevakar och hoppas att det ändrar sig såklart, säger Grant till SVT Sport.

”Mentalt sett på en bra plats”

Får du mycket frågor om det här?

– Både ja och nej. Jag kan tänka mig att det är folk som undrar såklart. Det är en nyfiken fråga.

– Men jag känner personligen att så länge jag kan utvecklas och föra min golf framåt och känna att jag också mentalt sett är på en bra plats så känns det, för mig, fine.

KLIPP: Vem är Linn Grant

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet