Sagström ett slag från ledning. Foto: TT

Sagström ett slag från ledning efter birdiefest

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska golfstjärnan Madelene Sagström hade birdiefeber under den andra rundan av LPGA-tävlingen i Williamsburg i amerikanska Virginia.

26-åringen skickade i inte mindre än sju birdies under andrarundan och klättrade från tionde till fjärde plats.

– Jag kände mig riktigt bra, jag börjar bli bekväm därute. Jag slog några riktigt fina slag med driven och några bra puttar, säger hon till LPGA-tourens Twitter.

Madelene Sagström ligger på delad fjärdeplats efter andra dagens spel i LPGA-tävlingen i Williamsburg i amerikanska Virginia, totalt ett slag efter ledartrion som består av Jacqui Concolino (USA), Bronte Law (England) och Jennifer Song (USA).

Sagström, på tiondeplats efter första dagens spel, fick till sju birdies under andrarundan.

LPGA-touren

– Jag kände mig riktigt bra, jag börjar bli bekväm därute. Jag slog några riktigt fina slag med driven och några bra puttar. Banan är jättefin – jag älskar att vara här, säger Sagström till LPGA-tourens twitter. Det här är en av mina favoritveckor.

”Jobbat hårt hela året”

– Jag och min tränare har jobbat hårt med att ha en annan attityd, att gå upp till slagen med tanken att jag vet vad jag gör, att inte tvivla och det verkar funka. Jag har jobbat hårt hela året, fortsätter hon.

Anna Nordqvist, som efter första dagen ledde tillsammans med Law och Song, tappade rejält. Hon ligger på plats 13, en placering hon delar med bland andra Linnea Ström, som spelade upp sig rejält och klättrade från plats 83 i resultatlistan efter en runda på sex under par.

Längre ner i resultatlistan återfinns Pernilla Lindberg och Louise Stahle, som dock får fortsätta att spela. Däremot klarade varken Jenny Haglund, Louise Ridderström eller Dani Holmqvist cutten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet