Andreas Stockenberg tappade huvudet – visades ut när Amos segersvit bröts. Foto: Handbollsligan.

Amos segersvit bruten – Kristianstad tillbaka i vinnarspåret

Efter fyra raka segrar föll nykomlingarna Amo med 26-32 mot de regerande mästarna Kristianstad.

Amos succétränare Andreas Stockenberg fick rött kort under slutet av matchen.

– Jävla domare, skrek han i Handbollsligans sändning.

Amo har gått som tåget i Handbollsligan och efter fyra omgångar toppade nykomlingarna tabellen. Idag bröts dock segersviten när de regerande mästarna IFK Kristianstad besökte Amo.

Kristianstad tog greppet om matchen tidigt, och medan Amo missade flera avgörande lägen såg gästerna stensäkra ut.

Frustrerat i Amo

I Amo var det frustrerat och när Emil Frend Öfors satte 15-11 med drygt en minut kvar av halvleken ilsknade hemmatränaren Andreas Stockenberg till.

Stockenberg ansåg att Frend Öfors var utanför plan, men huvudpersonen tog det hela med ro.

– Jag hörde bara att han skrek på domaren, och på mig och på alla som fanns. Jag kanske gjorde något fel, men jag tror inte det, säger Frend Öfors till Handbollsligan Live.

Stockenberg utvisad

Kristianstad kontrollerade den andra halvleken och den största spänningen utspelade sig utanför planen. Stockenberg hade åsikter på ett domarbeslut, och reagerade så pass starkt att han till slut fick ett rött kort och fick lämna planen.

– Så jävla dåliga, hallå, sa Stockenberg när han lämnade hallen.

Amos första förlust

Amo förlorade till slut matchen med 26-32 och åkte därmed på säsongens första förlust. Trots dagens resultat toppar nykomlingarna tabellen.

– Det är ett påkopplat Kristianstad vi möter, och då kan vi fan inte spela så här, säger Samuel Lindberg.