SVT Sports landslagsexpert Magnus Grahn. Foto: Bildbyrån

Expertens hyllning: ”Inte sett dem leverera det någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska handbollsdamerna fick en smakstart på OS-premiären och slog Spanien med 31-24.

SVT Sports expert Magnus Grahn lyfter det svenska anfallsspelet – och burväktaren Johanna Bundsen.

– Johanna Bundsen har kommit tillbaka till landslaget och är den klart bästa spelaren under 60 minuter, säger Magnus Grahn.

Det var aldrig något snack om saken. Det svenska landslaget klev ut på matchplanen och visade prov på ett innovativt, offensivt handbollsspel, menar SVT Sports expert Magnus Grahn.

– Sverige genomför ett fantastiskt anfallsspel som jag inte har sett de här damerna leverera någonsin. De hade en bra balans och variation i enkelhet som gjorde att de luckrade upp Spanien varje gång under matchen.

Tokyo 2020

Sverige var taktiskt förberedda, menar Grahn, som poängterar att Carin Strömberg var en nyckelspelare i dagens seger.

– Hon leder och guidar Sveriges anfallsspel på ett föredömligt sätt. Det är också kul att hon ska axla Bella Gulldéns playmaker-roll och gjorde det på ett föredömligt sätt i dag.

”Den klart bästa spelaren”

Även om Strömberg hyllas, var en annan matchens gigant.

– Johanna Bundsen har kommit tillbaka till landslaget och är den klart bästa spelaren under 60 minuter. Hennes lugn i målvaktsspelet, räddningar och igångsättande av spelet gjorde att vi fick enkla kontringar.

Grahn menar att detta var en måstematch och att Sverige i och med segern kommer att leva fram till sista omgången.

– Man ska ha klart för sig att vi möter Ryska olympiska kommittén i nästa match och det är en extremt svår motståndare, men det ger sköna signaler, skapar ett lugn i hela truppen och en tro på det de håller på med, säger Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet