Foto: Bildbyrån

Landslagsstjärnan missar OS i Tokyo – ska bli mamma

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsspelaren Jamina Roberts har spelat färdigt för säsongen. I augusti ska hon bli mamma för första gången.

– OS i all ära, men det här ska bli betydligt häftigare, säger hon till förbundets hemsida.

På måndag presenteras den svenska handbollstruppen till OS- och EM-kvalen i mars. Ett namn som inte kommer att finnas med i Henrik Signells trupp är Jamina Roberts.

Den rutinerade vänsternian, med 164 A-landskamper och elva stora mästerskap för Sverige, spelade förra torsdagen sin sista match för den här säsongen. Då blev hon matchvinnare efter fem mål, däribland det sista, i Randers uddamålsseger mot Århus.

Tokyo 2020

Inga fler matcher innan födseln

I sommar ska hon och pojkvännen Emil Berggren bli föräldrar för första gången.

– Det blir inga fler matcher innan födseln, men tanken nu är inte att min handbollskarriär är över bara för att jag ska bli mamma. Jag siktar på att komma tillbaka till toppnivå och hoppas att jag har mycket kvar att ge, säger Roberts.

Babyboom – med elitcomeback

De senaste månaderna har Johanna Bundsen och Marie Wall också pausat sina handbollskarriärer då de väntar barn, medan landslagsspelare som Linn Blohm, Bella Gulldén och Johanna Westberg fött barn de senaste två åren och alla kommit tillbaka till elitnivå.

SE MER: Här blir Sverige VM-sjua efter storseger mot Tyskland (13 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet