Norge mötte Spanien i den olympiska handbollsturneringen. Foto: Bildbyrån.

Norsk förlust efter straffdrama

Efter den inledande vinsten mot Brasilien var det dags för de norska handbollsherrarna att ta sig an Spanien i OS.

Spanien, som vann sin första match mot Tyskland, bjöd upp till dans.

Det blev en jämn match som Spanien till slut vann med 28-27 efter straffdrama i slutminuten

Norge startade bäst och ledde med 6-2 efter nio minuter, men Spanien krigade sig tillbaka in i matchen och kvitterade till 11-11 när 24 minuter var spelade. Norge slappnade dock inte av och ledde med 14-13 i halvtid.

Gjorde inte mål på fem minuter

I andra halvlek var det Spanien som kopplade greppet. Efter att Norge inte gjort mål på fem minuter valde norske tränaren Christian Berge att ta timeout efter 39 minuter. Det resulterade genast i ett mål från Magnus Gullerud till 18-19 för Norge.

Tokyo 2020

Rodrigo Corrales, 41 räddningsprocent, växte till en jätte i det spanska målet, men norrmännen hade inte gett upp. Torbjörn Bergerud, 38 räddningsprocent, ville inte vara sämre och storspelade likaså i den norska kassen. Efter 46 minuter gjorde Kristian Björnsen 21-21.

Drama i slutminuten

I den 28:e minuten räddade Bergerud och Norge, genom Kristian Björnsen, kunde kontra in 26-27 i tom kasse. Efter att Spanien misslyckats i det kommande anfallet tog Norge en timeout för att försöka kvittera i slutminuten.

Christian O'Sullivan gick på attack och fick till en straff. Magnus Jöndal gjorde ingen norrman besviken. 27-27 och ett sista anfall för Spanien, som också fick en straff. Det absolut sista som hände i matchen.

Aleix Gomez tog sats och la lugnt in bollen bakom Bergerud. 28-27 till Spanien efter en gastkramande slutminut.

Adria Figueras blev bäste målskytt för Spanien med tio mål. Magnus Jöndal gjorde nio mål för Norge.