NHL-succén Lucas Raymond riskerar att missa OS i Peking. Foto: Paul Sancya/TT

Förbundskaptenen om Lucas Raymond i OS: ”Vi vet inte om han är med”

Uppdaterad
Publicerad

Lucas Raymond gör succé i NHL – men kan missa OS.

Det återstår fortfarande att se om Tre Kronor får ändra missen i bruttotruppen.

– Bruttolistan är inte officiell än, så vi vet inte om han är med eller inte, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv till SVT Sport.

19-årige forwarden Lucas Raymond glänser i sin nya klubb Detroit Red Wings. Men han riskerar att missa OS i Peking nästa år.

Tre Kronors OS-bruttotrupp togs nämligen ut innan Raymonds genombrott i NHL. Enligt uppgifter till Aftonbladet är inte Raymond uttagen. För att få med honom till mästerskapet behöver man dispens från IIHF (International Ice Hockey Federation) för att få ändra bruttotruppen.

OS i Peking 2022

Om man får det vet fortfarande inte förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

– Raymonds vara eller icke-vara på OS, det tar vi på nästa presskonferens. För bruttolistan är inte officiell än, så vi vet inte om han är med eller inte, säger Garpenlöv i samband med måndagens presentation av truppen till Channel one cup.

Men som förbundskapten måste man ju önska att man hade en spåkula ibland, för att se vad som händer bara nån månad senare…

– Som sagt, jag återkommer när OS-pressträffen är.

”Jättekul att se”

Garpenlöv är imponerad av det han ser från Raymond i NHL.

– Han har gjort det jättebra, att komma in som ung lovande spelare och prestera såhär, det är det få som gör. Jättekul att se.

Skulle du vilja ha med honom till OS?

Det vet jag inte än. Det beror vad andra spelare runtomkring honom gör. Vi sitter och laborerar med OS hela tiden. Vi får se när det blir aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet