Foto: Bildbyrån

Matchen i hockeyettan ställs in: ”Inleder ett tävlingsärende”

Uppdaterad
Publicerad

Turerna i hockeyettan fortsätter.

Mörrum har nu officiellt meddelat Svenska ishockeyförbundet (SIF) att de inte kommer att dyka upp vid kvällens schemalagda match mot Karlskrona.

Det råder oenigheter om tv-avtalet som Boden och Karlskrona valt att stå utanför i hockeyettan. De nämnda lagen vill hellre sända matcherna själva då de anser det vara mer fördelaktigt.

Mörrum var tänkt att möta Karlskrona i kväll, men avstår från att delta.

– Mörrum har anmält till svenska ishockeyförbundet att de inte kommer att delta i kvällens match. Samtidigt öppnar svenska hockeyförbundet ett ärende mot Mörrum för att de bryter mot paragraf 5:11, säger Karlskronas klubbchef Per Rosenqvist till SVT Sport.

– Hockeyförbundet har meddelat att de inleder ett tävlingsärende och att vi inte behöver börja arrangera matchen, utan de anser att Mörrum har lämnat besked om att de kommer att utebli. Vi anses ha varit beredda att komma till matchen.

”En fråga som ska behandlas i ett styrelserum”

Rosenqvist menar att det är tråkigt att hockeyn inte får avgöras på isen.

– Publiken blir lidande, hockeyn blir lidande. Det här är en fråga som ska behandlas i ett styrelserum, i stället för sättet hockeyettan attackerar oss på.

Kan du förstå konkurrerande klubbar?

– Det är klart man får ha förståelse för det, men det här handlar om att se till sin egen verksamhet, alla har ansvar för sina verksamheter. Det sändningsavtal som har presenterats har så låga siffror i ersättningsmodellen att vi hellre hade avstått från att sända helt och hållet än att ta emot de pengarna.

”Det är lågt”

Ni vill kompenseras för förlorad inkomst – av vem?

– Det blir ju tyvärr Mörrum som vi kommer att rikta våra ekonomiska krav mot. Det är klart vi inte har en önskan att rikta det kravet mot en enskild klubb, men någon måste ta ansvar.

– Om nu hockeyettan anser att vi bryter mot tävlingsbestämmelsen så har de tagit det beslutet på egen hand och det är inte de som äger frågan kring tävlingsbestämmelserna, det gör SIF. Jag är väldigt frågande till att hockeyettan väljer att vara rättsinstans och agera via klubbarna för att försöka tvinga in oss i ledet. Det är lågt.

Ordföranden: ”Tråkig situation”

Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing riktar nu hård kritik mot klubben.

– Karlskrona sänder matcher utan tillstånd. De bryter mot tävlingsbestämmelserna och mot hockeyettans stadgar. Vi har fastställt stadgar som de bryter mot. Hockeyettans stadgar säger att man måste vara medlem i tävlingsbestämmelserna och i intresseföreningen för den serien. Man ska också teckna det avtal som föreningen gäller, det har inte Karlskrona gjort. De vill ha ett eget avtal, säger Glysing till SVT Sport och fortsätter:

– Om de säger att de inte är medlemmar så får de inte spela i serien.

Ronnie Glysing går också till attack mot Boden.

– För det första tycker vi att det är en tråkig situation. Vi har jobbat länge med att nå en överenskommelse och förlikning med Boden. Men de har förkastat det och ser endast till sitt eget välbefinnande. De andra klubbarna har tröttnat på Bodens egoistiska beteende, säger han.

KLIPP: Karlskrona HK vill tillbaka efter mångmiljonresultat (28 september)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlskronas ordförande Tobias Larsson drömmer om spel i högre serier. Foto: Bildbyrån & Konrad Olsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

hockeykonflikten

Mer i ämnet