• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: Bertil Ericson / TT

Slutspelets MVP – sjukvården

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas SM-slutspel i ishockey ställdes in på grund av coronapandemin.

Men hjältar finns ändå, resonerar spelarfacket Sico i en fin gest och prisar den svenska sjukvården som slutspelets MVP, skriver hockeynews.se.

På fredagen delade Djurgårdsstjärnorna Dick Axelsson och Jacob Josefson ut Stefan Liv Memorial Trophy – priset till slutspelets mest värdefulle spelare – till representanter för sjukvården för deras kamp under coronapandemin. Prisutdelningen ägde rum vid Karolinska sjukhuset i Huddinge utanför Stockholm.

”Stefan Liv Memorial Trophy säsongen 19/20 tillägnas alla sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor som runt om i hela landet jobbar i fronten under den pågående pandemin”, skriver Sicos generalsekreterare Erik Zachrisson i ett mejl till juryns ledamöter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet