Skellefteåmålvakten Strauss Mann. Foto: Bidlbyrån

Strauss Mann hjälte mot Kanada

USA besegrade Kanada i rivalmötet.

Den amerikanska målvakten Strauss Mann, till vardags i Skellefteå, storspelade i 4–2-segern.

Även utan NHL-proffs i OS är ishockeymötet mellan Kanada och USA en match mellan två stora rivaler och det här gången vann ”lillebror” USA.

Det var förvisso Kanada som tog ledningen redan efter en och en halv minut i tungviktsmötet.

OS i Peking 2022

Men USA replikerade snabbt och gjorde även 2–1 strax innan första periodens slut.

Amerikanerna gick därefter upp till 3–1 innan Kanada reducerade till 2–3 med fem minuter kvar av den andra akten.

Sex minuter in på den tredje perioden kom sedan avgörandet då Kenny Agostino gjorde 4–2 för USA. Skellefteåmålvakten Strauss Mann räddade 35 av de 37 kanadensiska skotten. I premiären mot Kina satt han på läktaren.

USA toppar gruppen på sex poäng efter två matcher, Kanada är tvåa med tre pinnar. Tyskland och Kina står båda på noll poäng efter en spelad omgång.