Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sveriges JVM-damer till semifinal – vann stort över Slovakien Foto: Bildbyrån

Svensk storseger mot Slovakien – nu väntar revanschmöte i semin

Uppdaterad
Publicerad

Sverige pallade för favorittrycket och gjorde processen kort med Slovakien i dagens JVM-kvartsfinal.

Nu väntar ett revanschmöte med USA i semifinalen.

– Det var ett segt resultat senast vi mötte dem och vi är väldigt taggade på att kämpa oss till en finalplats, säger Linnea Natt och Dag till SVT Sport.

Om sanningen ska fram så var det aldrig något snack om saken. Sverige dominerade kvartsfinalmötet med Slovakien från start och under stora delar av matchen hade slovakiskorna enorma problem att ens ta sig ur sin egen zon.

Men de var inte helt ofarliga. Förstakedjan med den 14-åriga supertalangen Nela Lopusanova i spetsen var på besök i Sveriges zon vid några tillfällen och hennes 1–1-kvittering i powerplay var otroligt vacker.

Men närmare än så kom Slovakien aldrig.

En stund senare började de svenska målen ramla in i en stadig takt och efter två spelade perioder kändes det avgjort, 4–1.

29 sekunder in i den tredje perioden utökade Ebba Hedqvist ledningen till 5–1. Efter det var det aldrig något snack om saken och till slut vann de matchen med solklara 6–1.

– Jag tycker vi genomför matchen bra. Vi är noggranna med de saker vi gått igenom, spelar enkelt och rör på fötterna, säger Linnea Natt och Dag.

Förbundskaptenen Andreas Karlsson var inte riktigt lika nöjd, men det viktiga var trots allt att ta sig vidare.

– Det är absolut inte vår bästa insats, men det här var en match där det handlade om att vi skulle vinna och gå vidare till nästa steg och det gjorde vi ju. Sen när det gäller prestationen i matchen så finns det mycket att jobba med, säger Karlsson till SVT Sport.

Nu väntar USA, som de förlorade med 6–3 mot i gruppspelet, i semifinalen som spelas på lördag 16.00 och sänds i SVT1.

– Det ska bli jättekul att få lite revansch på dem. Det var ett segt resultat senast vi mötte dem och vi är väldigt taggade på att kämpa oss till en finalplats. Jag tycker ändå vi har en ganska stor chans att slå dem, det var jämnt senast så om vi gör alla saker vi jobbar på och gör dem bra så tror jag det kan gå vägen, säger Linnea Natt och Dag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.