Jevgenij Kuznetsov. Foto: Bildbyrån

Vändningen – NHL stänger av Kuznetsov

Uppdaterad
Publicerad

För tre veckor sedan framkom det att Jevgenij Kuznetsov testats positiv för kokain. Samtidigt som han stängdes av från landslagsspel i fyra år friades han av NHL.
Nu har ligan tänkt om.

Jevgenij Kuznetsov kommer bli avstängd under inledningen av grundserien i NHL efter att ha testats positiv för kokain, uppgav tidningen The Washington Post under lördagen. Men det blir inget långt straff. NHL har nu bekräftat tidningens uppgifter och delger i ett pressmeddelande att ryssen får tre matchers avstängning.

– Jag accepterar NHL:s avstängning. Jag är än en gång ledsen över att ha gjort min familj, mina lagkamrater, Washington Capitals och dess supportrar besvikna, säger ryssen i ett uttalande.

Det var under en dopningskontroll i Slovakien under årets VM-turnering testades han positivt.Ryssen begärde inte någon analys av b-provet, och stängdes av från landslagsspel i fyra år av internationella ishockeyförbundet.

Direkt när beskedet kom valde NHL att fria spelaren. I stället var det spelaren själv på eget bevåg som meddelade att han skulle genomgå ett rehabiliteringsprogram, samt lämna regelbundna tester.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer