Alexander Ovetjkin skrev historia på nytt i natt. Foto: Patrick Smith/AFP/TT

Washington Capitals Alexander Ovetjkin skriver in sig i historieböckerna

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Ovetjkin gjorde i natt sitt 787:e mål för Washington.

Så många har ingen NHL-spelare gjort för en och samma klubb.

Den ryske forwarden passerade i och med målet Gordie Howe, som gjorde sina 786 mål för Detroit.

– Det är så klart ett stort ögonblick. De senaste matcherna har det varit stora milstolpar och tyvärr så fick vi inte segern, men det är ett speciellt ögonblick och det är fint att ha båda mina barn, min fru och supportrarna här. Mina föräldrar tittade från Moskva, så det var speciellt, säger målskytten enligt AP.

Förlorade matchen

Historieskrivandet till trots så blev det en rätt trist historia för Washington. Arizona, som stod för motståndet, gjorde tre mål i sista perioden och vann matchen med 3–2.

Washington har därmed förlorat fyra matcher i rad, trots att de i samtliga fall haft ledningen. Laget saknar åtta utespelare till följd av skador, däribland svenskarna Nickas Bäckström och Carl Hagelin.

Men Washington kan inte skylla förlusterna på skadorna, även om de frånvarande så klart saknas på isen, enligt Ovetjkin.

– Inga ursäkter så klart, säger han, och tillägger att det är viktigt att inte drabbas av panik och tro att allt är kört.

Svenskar inblandade i Torontoseger

Toronto bröt Bostons segersvit på sju matcher, när kanadensarna tog emot. Auston Matthews gjorde båda Torontomålen i 2–1-segern, där Brad Marchand stod för Bostonmålet.

William Nylander spelade fram till ena av Matthews mål, och Timothy Liljegren var på isen för första gången den här säsongen, efter en operation under sommaren. Backkollegan Rasmus Sandin gjorde sin hundrade NHL-match.

Det blev också svensk målvaktsduell. Linus Ullmark stod för en fin insats i Bostonmålet förlusten till trots, medan Erik Källgren fick glida in i tredje perioden sedan Ilja Samsonov haft problem med knäet.

Källgren räddade de sju skotten han fick emot sig.

– Det kändes rätt bra. Det är så klart inte idealiskt att komma in efter två perioder. Jag har fått sitta stilla länge så jag var lite stel och kall, men jag fick ett par skott i början och kom liksom in i det, säger han enligt nhl.com.

ARKIV: Här tangerade Ovetjkin Jagrs notering (9 mars):

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

2 - 3

Arizona Coyotes logo

Arizona Coyotes

0-0, 1-0, 1-3
Capital One Arena, Washington
Publik: 18573

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.